Ahad, 28 Jun 2009

JANUAL JURULATIH

KEJOHANAN BERBASIKAL TRACK PLN 2 -5hb JULAI 2009,VELODROME IPOH.

Kejohanan ini disertai oleh semua pusat latihan negeri dibawah Majlis sukan negara Malaysia.Kelantan telah menghantar 10 atlet remaja dan 2 atlet yang sedang berlatih dibawah pusat latihan serantau iaitu Al Ghazali dan atlet wanita dibawah pelapis kebangsaan,Nur Ezuwanie,manakala Wan Shazwan afiq (serantau ipoh) mewakili pasukan terengganu untuk keserasian acara Team pursuit.

Sepanjang 3 hari kejohanan pasukan remaja kelantan memberi persaingan yang sengit terutama dalam acara sprint yang mana Al Ghazali telah memenangi emas acara Keirin dan pelumba remaja Israq Zaim telah layak ke final acara ini.

Fahmiee dan zarif telah mencipta masa Top 10 dalam acara 200m sprint dan 500 m....dan israq telah membuat masa terbaik 200m sprint bawah 15 thn.

Atlet atlet lain seperti shafiq,raja shafiq,muiz dan muim telah berusaha untuk menempatkan diri diantara atlet yang bertanding

Syabas di ucapkan kepada kimie dan ayie kerana berani mencuba di perlumbaan pertama.

Pencapaian 1 emas(al ghazali-Acara Keirin),dan 2 perak(Nur Ezuwanie-stracth race,500m),kejayaan israq ke final acara keirin,Fahmiee,zarif dan kimie berada di top 10 bagi acara masing2 amat di banggakan.
1 ulasan:

  1. Apa bolih buat boss dah undang2 UCI...!!! Itu semestinya ada hikmah disebaliknya. Kami berharap Team Kelantan tabah dan akan lebih berjaya dan berjaya dimasa akan datang.

    BalasPadam

Atlet Berbasikal Remaja Kelantan

Atlet Berbasikal Remaja Kelantan

Ali....shafiq.....team sprint

Ali....shafiq.....team sprint

Macam style....time layan lepokkk>>>

Macam style....time layan lepokkk>>>

Team Pursuit di kejohanan berbasikal track PLN,velodrome ipoh 2 - 5 julai 2009....

Team Pursuit di kejohanan berbasikal track PLN,velodrome ipoh 2 - 5 julai 2009....